HTML

Állathurka? Odabasz!

A budapesti hurka-kolbász választék benyomásokra épülő, humán mintavételes értékelése. Az Odabasz!-sorozat újabb gyöngyszeme

Friss topikok

  • HA-WAJ (törölt): Egy picit kiteszem a lábam, és azonnal csúnya reklám ízú offtopic bejegyzések születnek a blogon. ... (2011.06.20. 14:38) Pocakos Lakatos
  • HA-WAJ (törölt): Fotó lett, poszt nem, Hogyan juthattunk idáig? :) (2011.04.17. 21:25) Kolbászda
  • HA-WAJ (törölt): A megszálók aranyosak. A megszállók, na azok tényleg szemét köcsögök! :) (2011.03.16. 17:00) Casablanca, Párkány
  • HA-WAJ (törölt): Ja, egyébként nem is megtalálhatatlan a lakásom. Én általában odatalálok. :) (2011.03.11. 20:21) Budafoki-Karinthy
  • von Stirlitz: 3-4-2-2, semmi több. (2011.03.10. 08:37) Húspalota

Linkblog

Lehel Csarnok Élelmiszer Kereskedelmi Központ

2010.12.13. 20:54 von Stirlitz

Helyszín: Budapest XIII. kerület, Váci út (9-15.) 

 


Nagyobb térképre váltás

Időpont: 2010. december 11.

Időjárás: havas, borult

Számszerű értékelés (összegyűjtés alatt)

íz

állag

kaja összhatás

hely összbenyomás

Szöveges értékelés

A valamikori Lehel-piac (köztes állapotban Élmunkás téri piac) helyén épült ez a csodaszépnek éppen nem nevezhető, bevásárlóközpontnak koszos, piacnak túlságosan steril építmény. Ez nem az, ahol Vámosi János csatangolt "a Váci út és Lehel út között".

Mindenből van egy kicsi, az jól kiválogatva, hogy a póóóógár számára ne legyen kérdéses mit hol vesz. Sör? Ott fent, a galérián. Hurka? Ott hátul valamerre, de annyira nem ajánlható - kaptuk az útbaigazítást, aminek nyomán el is kezdtük a tesztet.

Egy eldugott sarokban álltak szomorúan körbe néhányan egy kerek asztalt (hekket ettek késsel-villával, megértem a kínokat az arcokon), páran oldalt egy pultot támasztanak. Semmi nyüzsgés, semmi extra hatás - ugyanez volt az igaz a vizsgált termékekre vonatkozóan is. Se a hurka nem volt valami jellegzetes (talán valami mosószer-íz is beugrik, így visszaemlékezve), se a kolbász nem mutatta az élni akarás jeleit. Pedig az akkor jó, ha úgy mosolyog a leendő vevőre, mintha a szájába szeretne rögtön ugrani. Jó, ezt látja egész nap az eladóktól (mert nem hurkások, az tuti; eladók), de akkor se kellene szegény kolbászt tetszhalottá tenni.

És mindezt a város közepén, egy frekventált helyen. Szomorkás.

A vizsgálatot követően lecsúszott néhány sör, pár töményebb is, sőt egy OFF lángost is ettünk. Aztán elküldtek, mert bezárt ez a piacnak se nevezhető hodály.

Fényképek

 

 

 

 

HA-WAJ:

Haláltmegvető bátorságunkhoz hozzátartozik, nemcsak abban állapodtunk meg, hogy az árú látványa miatt sosem futamodunk meg a kóstolástól, hanem hogy az ilyen táblák sem riasztanak el a nagyérdemű tájékoztatásától:

Aki tudja, hogy egy piacon miért nem szabad fényképezni, az ossza meg velünk egy kommentben. Ettől függetlenül mindenhol fogunk fényképezni, reszkessetek zöld hurkák!! :))

4 komment

Címkék: lehel steril

A bejegyzés trackback címe:

https://allathurka.blog.hu/api/trackback/id/tr732514019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HA-WAJ (törölt) 2010.12.14. 16:42:58

íz 3
állag 3
kaja összhatás 3
hely összbenyomás 1

Annyira nem volt rossz, de a piac tényleg elvesztette minden hangulatát, mondhatni elplázásodott. Szomorú, főleg, mivel annó még jártunk át lángosozni a bódésorra. (A lángos viszont jó volt, de arról majd egy másik Odabasz blogon....)

HA-WAJ (törölt) 2010.12.15. 13:58:38

A májas tiszta rizs volt, hurka helyett a rizottó kategóriában jó helyen végzett volna. :))

veghist 2010.12.22. 20:29:21

Én kérek elnézést, mégis csak a szűkebb pátriám...
süti beállítások módosítása