Első posztunk mi más is lehetne? Hurka-kolbász értékelés... remélhetőleg a posztok többsége ezt a témakört fogja taglalni, persze mindezek mellett egyéb nyalánkságok is lesznek (bajor csülök, kolbászka, perec, technológia).
Szóval, ma reggel a kissé korai meeting után hoztam egy kis hurkát-kolbászt a Nyugati tér hentesétől. Ennek falatozgatása közben ötlött fel a gondolat, hogy blogolni kellene ezt is.
A múlt hét végén vásároltunk a Karinthy-Budafoki sarkon lévő hentesnél hurkát, kolbászt, szalámit és sajtot, azok ízorgiáját ismételni kell, mert nem lett kellően dokumentálva; ezen felül szintén múlt szombaton a Nagycsarnokot is felkerestük. Ugyanez a helyzet a Nyugatival is, oda is el kell mennünk, hiszen a vizsgálat az vizsgálat...
Az ízélmény egyébként teljesen rendben volt, a véres hurka volt egy kissé száraz, de megfelelő sütés esetén azzal sem lett volna semmi problémánk.
Mi kell a hurkához, kolbászhoz?
- kenyér, lehetőleg vastag szelet, frissen
- savanyúság, almapaprika, uborka a tuti
- mustár/ketchup
- esetleg kis só
- megfelelő csillagzat alatt egy korsó sör.
Akinek több igénye van, az nem is az igazi feelinges hurkát tolja... szólj hozzá, ajánlj helyeket!