Azt hiszem ennek kellett volna az első posztnak lennie, mindegy... jobb később, mint korán.
Mintavételezési módszer:
A kiválasztott piac jellemző büféjében vagy az önálló hentesnél a következőket rendeljük:
- egy-egy közepes szál sült hurka (májas és véres)
- egy közepes szál sült kolbász
- kenyér
- savanyúság
- mustár, ketchup
Ezt követően a hurkát és kolbászt (törekvés szinten saját) bicskával vagy a fellelhető egyéb módon háromfelé vágjuk és mindenki megkezdi az érzékszervi tesztet.
Értékelési szempontok:
- íz (1-5 pont)
- állag (1-5 pont)
- kaja összhatás (1-5 pont)
- eladási hely összbenyomás (1-5 pont)
Az értékeket szempontonként átlagoljuk, majd azok összege a helyre jellemző indexet adja.
- 17-20 pont ajánlott
- 15-17 pont elmegy
- 12-15 pont ha nagyon éhes vagy, kibírható
- 10-12 pont igyál hozzá rövidet
- 0-9 pont ezt még mi sem...